Mijn naam is Aleksandra Westerveen-Wojtysiak, owner en founder van Taalbureau Accent.

Ondernemen zit er altijd al in, samen met de liefde voor mijn thuisland: Polen. Daarom ben ik gestart met Taalbureau Accent, want ik wil mijn liefde voor taal graag delen.

Ben jij op zoek naar vertalingen van hoge kwaliteit? Of een beëdigd tolk die tijd neemt voor beide partijen en zo een rustige vertaling verzorgt? Als creatief taalexpert ben ik jouw verbinder.

Ben jij juist op zoek naar een (NT2-)docent? Een coach die jou feilloos helpt om de Nederlandse óf Poolse taal te leren? Ik ben jouw partner in crime! Wil jij zonder zenuwen naar jouw taalexamen? Ik stoom jou klaar en zorg ervoor dat jij dat examen binnenhaalt! Pas op: er is een grote kans dat je het ontdekken van deze nieuwe taal straks nog leuk vindt ook 😉 ik begeleid je namelijk niet alleen in het leerproces, maar vind het ook belangrijk dat jij de voordelen van de nieuwe taal ziet. En door de taal zelf te ontdekken met creatief, eigengemaakt lesmateriaal weet ik zeker dat je de taallessen met plezier zult volgen!

Van Polen naar Nederland

17 jaar geleden gooide ik mijn leven om en verliet ik mijn thuisland om mijn droom achterna te
gaan: een danscarrière opbouwen. En dat is gelukt! In Nederland vond ik mijn danspartner en het bleef niet bij de liefde voor dans. Inmiddels zijn wij gelukkig getrouwd en hebben wij twee prachtige jongens. En dat dansen, dat doen we nog steeds graag.

Als je de taal beheerst, heb je mogelijkheden

Een nieuw leven opbouwen in een nieuw land, met een onbekende taal. Makkelijk was het niet, maar ik was ervan overtuigd dat dit de goede keuze was. En dus beet ik mij vast in de Nederlandse taal, want ik wist: als je de taal goed beheerst heb je mogelijkheden. Al snel bleek dat niet alleen dansen een passie is, maar oh. Wat houd ik van taal!

Specialist in internationaal zakendoen

Mijn studie op afstand heb ik gecombineerd met een internationale danscarrière. En alsof dat nog niet genoeg was, heb ik mijzelf gespecialiseerd in internationaal zakendoen bij een bandengroothandel. Mijn focus lag vooral op Polen, Tsjechië en Slowakije.